Gå til hoved indhold

Mad og måltider

Det varme måltid får Søndersøhave leveret fra en ekstern leverandør. Øvrige fødevarer indkøber Søndersøhave selv.

Vi tilbereder selv morgenmad, frokost og mellemmåltider, på den måde kommer der også til at dufte af mad i huset, og det skaber en hjemlig atmosfære.

Søndersøhave følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om kost. Vi følger hver enkelt beboers ernæringstilstand nøje, da ernæringstilstanden har stor indflydelse på livskvaliteten.

Tager du på besøg eller på ferie, skal vi have besked fem hverdage før, så vi kan afbestille maden, så du ikke skal betale for den, mens du er på ferie.

Vi opfordrer til, at du spiser sammen med de andre beboere med henblik på sociale samvær. Vi lægger vægt på den gode stemning, veldækkede borde, genkendelige pladser og tid og ro til at få et livsbekræftende fællesskab. Ved alle måltider deltager en eller flere medarbejdere som måltidsvært og yder hjælp ved behov.

Som udgangspunkt spiser vi cirka på disse tidspunkter, men det kan også aftales individuelt:

Morgenmad:                  kl. 8-10
Frokost:                            kl. 12.00- 13.00
Eftermiddagskaffe:      kl. 14.00- 15.00
Aftensmad: omkring   kl. 18.00
Aftenkaffe:                       kl. 20.00

Menuplanen bliver hængt på opslagstavlen i afdelingen, så alle har mulighed for at se ugens menu. Menuen bliver præsenteret, før måltidet begynder. Er du i tvivl, spørg da gerne en medarbejder.

Gæster

Du kan – efter aftale med afdelingslederne og mod betaling – invitere dine gæster til spisning i egen bolig eller sammen med de øvrige beboere efter individuel aftale. Vil du være sikker på, der er en portion til din gæst, så bestil helst fire hverdage før.